NUNCA DIGAS DESTA AUGA NON BEBEREI. A VIDA É UN CAMIÑO DEMASIADO LONGO E EN OCASIONS PODES TER SEDE
MONOGRAFICOS (PREME NO QUE CHE INTERESE)
- RUTAS DE SENDEIRISMO A FONSAGRADA
- ATLAS DE MAMIFEROS VERTEBRADOS DE BURON
- PARROQUIAS DA FONSAGRADA: INFORMACION PROPIEDADE DE FONSAWEB
- EVENTOS A FONSAGRADA
- SENDEIRISMO FOTOGRAFICO DA FONSAGRADA
- OS TRABALLOS D@S FONSAGRADIN@S
- GALERIA FOTOGRAFICA DOS POBOS DA FONSAGRADA
- ETNOGRAFIA DA FONSAGRADA
- PASAMOLO A LIMPO
- A PRENSA FONSAGRADINA NO SECULO XX
- TURISMO RURAL VEIGA DE LOGARES
- PATRIMONIO ARQUEOLOXICO DA FONSAGRADA
- A FONSAGRADA TV
- HORTICULTURA
- ANTARUXAS E SORTEIROS
- A FONSAGRADA NO DICCIONARIO MADOZ
- FOTOTECA BURONESA
- DICCIONARIOS DE GALEGO
Datos personales
miércoles, 30 de enero de 2013
NESTE ENTROIDO: FILLOAS
Introdución:
As Filloas son un prato típico galego en Carnaval, xunto coas Orellas de masa frita.
Esta receita é a que se fixo na miña casa de toda a vida.
Ingredientes:
1 ltr. auga
* 300 gr. fariña trigo(aprox.)
* 4 ovos
* Sal
* Codia limón
* Touciño gordiño
Instrucións:
Nunha tartera poñer a auga, ir engadindo a fariña e bater co batedor ata que non queden grumos
* Engadir os ovos e o sal e bater de novo
* Botar a codia do limón
* Tapar e deixar repousar o amoado uns 45 min. ( é o que eu fixen)
* Con touciño untar a tixola e engadir un cullerón ( aprox.) do amoado, xirándoa para que quede ben cuberta.
* Darlle a volta ( con coidado de non se queimar) e esperar a que se rematen de facer.
* Pasalas para un prato de presentación.
Podense tomar con azucre, mel, nata...
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario