miércoles, 30 de enero de 2013

NESTE ENTROIDO: FILLOAS







Introdución:
As Filloas son un prato típico galego en Carnaval, xunto coas Orellas de masa frita.
Esta receita é a que se fixo na miña casa de toda a vida.

Ingredientes
:
1 ltr. auga
* 300 gr. fariña trigo(aprox.)
* 4 ovos
* Sal
* Codia limón
* Touciño gordiño
Instrucións:
Nunha tartera poñer a auga, ir engadindo a fariña e bater co batedor ata que non queden grumos
* Engadir os ovos e o sal e bater de novo
* Botar a codia do limón
* Tapar e deixar repousar o amoado uns 45 min. ( é o que eu fixen)
* Con touciño untar a tixola e engadir un cullerón ( aprox.) do amoado, xirándoa para que quede ben cuberta.
* Darlle a volta ( con coidado de non se queimar) e esperar a que se rematen de facer.
* Pasalas para un prato de presentación.


Podense tomar con azucre, mel, nata...

No hay comentarios:

Publicar un comentario