viernes, 16 de marzo de 2012

Emprender no rural


 
12/03/2012 - CEL + Fundación CEL + Rede de Técnicos de Emprego de Galicia 
A Facultade de Administración e Dirección de Empresas do campus de Lugo da USC acolleu o venres a xornada Emprendemento no sector agroalimentario: unha oportunidade de negocio, organizada pola Universidade e a súa Cátedra Bancaja de Mozos Emprendedores, en colaboración con Bic Galicia e a Fundación CEL. O encontro permitiu reflexionar sobre o impresionante potencial co que conta a provincia de Lugo no ámbito rural, e como o desenvolvemento social e económico deste territorio pode asentar bases fomentando a creación de empresas con actividade no sector agroalimentario. Máis concretamente, o presidente da Fundación CEL, Luís García Santalla, destacou na súa intervención que, ante datos como unha taxa de paro superior ao 46% entre os mozos, non se pode transmitir a mensaxe de que as únicas saídas que ten son «quedar cos seus pais, emigrar ou aceptar un traballo por baixo do seu cualificación». Cultura emprendedora: Subliñou a necesidade de reforzar a idea de que existe «outra opción, probablemente máis arriscada pero tamén máis enriquecedora a nivel persoal e profesional: deterse a pensar, analizar a contorna, ver que necesidades están sen cubrir e xerar o propio posto de traballo mediante a posta en marcha dun negocio». Nesta liña, destacou a importancia de tomar «a iniciativa» nunha situación como a actual, sendo «capaces de facer algo para influír no futuro», sendo «proactivos», buscando e creando oportunidades. Riqueza e potencial: En relación a Lugo, recordou a enorme riqueza natural e potencial sen explotar do sector agroalimentario, con produtos de primeira calidade en lácteos, carnes, peixes, viños, aceites ou produción hortofrutícola que, con todo, «na maioría dos casos non pasan por un proceso de elaboración e son pouco coñecidos». No entanto, indicou que hai empresas que dan exemplo das potencialidades do sector na provincia e de cal é o camiño para xerar riqueza desde aquí. Por citar a algunhas das máis coñecidas, mencionou a Castañas Naiciña, Alibós Galicia, Lugar da Veiga, Ingapán, Torre de Núñez, Lácteos Lorán, Casa Macán, Champivil ou Granxa Maruxa, cuxa promotora contou a súa experiencia tamén no foro da USC. Viveiro: Fixo referencia, así mesmo, a proxectos nacidos no viveiro de creación de empresas, e que dan exemplo de como buscar un futuro profesional desde cero: Patatotas, dedicada á produción e comercialización de patacas fritas tipo snack; Capela das Neves, á produción e comercialización de augardentes; Innolact, a produción e comercialización de lácteos, con especialización en queixos de untar; De Barrica, á exportación de viños de pequenas adegas galegas, ou Agronovo Ecoloxía, especializada en asesoría e consultoría de producións ecolóxicas, e que tamén participaron na xornada.
 (Artigo elaborado por CEL, Fundación CEL e Rede de Técnicos de Emprego de Galicia) 

BIBLIOTECA DO EMPRENDEDOR Ahora te toca a ti Ariel Andrés Almada rubrica o libro ‘Ahora te toca a ti', unha interesante reflexión sobre como tomar as rendas e deseñar a propia traxectoria profesional mediante a posta en marcha de proxectos propios. O longo subtítulo, ‘Deixa de buscar emprego e comeza a crear o teu traballo. 20 estratexias que funcionan', dá unha idea do contido do libro, que toca desde nichos de negocio ata economías emerxentes ou como crear unha empresa. Para aqueles que estean cansados de buscar emprego en balde e cren que hai outro camiño. Editado por Temas de Hoy.

No hay comentarios:

Publicar un comentario