Como outros exemplares de calidade, parte dos máis de mil quilos de carne acabarán en restaurantes de nivel
Escrito por:
lugo / a voz
11 de abril de 2012
08:46
Un bo día a vaca Marquesa deixou de quedar
preñada, situación que xogou na súa contra por partida dobre. A pesar de
que neste caso a súa realización como nai non conta, en primeiro lugar
perdeu boa parte da súa rendibilidade tendo en conta que é un animal
dedicado á produción de tenreiros de raza loura galega. Por outra, a
calidade da carne das vacas que levan varios anos sen ter crías mellora
considerablemente e é moi apreciada nos restaurantes que están
especializados en chuletón.
Neste caso, seguramente o da mellor vaca do
municipio da Fonsagrada nos últimos anos, todo xogou na súa contra
porque a súa calidade xa era excelente desde cría, como dan fe os
numerosos trofeos e premios que logrou e que conserva o seu propietario,
Antolín Alonso Arias, de Viladride. Entre outros, recibiu primeiros
premios na Festa dá Terneira Galega dá Fonsagrada, en Lugo e en
Pedrafita. Tamén integraba habitualmente o medalleiro nas sucesivas
edicións dos concursos de gando nas feiras anuais de setembro na vila
fonsagradina.
Nos últimos días O Teixeiro, un coñecido gandeiro
da zona, chegou a un acordo con Antolín e comproulla por 3.000 euros. A
primeira ollada o prezo non está mal, pero marquesa pesaba máis de mil
quilos e a súa carne é considerada excelente porque, ademais da calidade
innata, ten once anos, idade á que aínda non é considerada vella.
Onte foi levada ao mercado gandeiro, lugar no que
o seu propietario se fixo a última foto co animal antes de ser cargada
no camión que a levaría ao matadoiro, xunto cunha partida de tenreiros
adquiridos polo mesmo tratante.
A explotación de Antolín en Viladride non é a
máis grande do municipio, pero si unha das que ten o mellor gando porque
o seu e o dun irmán propietario doutra granxa, reciben frecuentes
premios. Agora quédanlle unha filla e unha neta de Marquesa.
No hay comentarios:
Publicar un comentario