martes, 31 de marzo de 2009

RECEITAS MODERNAS CON CASTAÑAS

Puré de casatañas

- Castañas
- Leite
- Manteiga
- Azucre
- Sal
Pela-las castañas e poñelas a cocer en leite ata que estean blandiñas. Escorrelas e pasa-las polo pasapurés, engadir unha cullerada de manteiga, sal e unha pizca de azucre.

Costelas de porco con castañas

- 3/4 kg. de castañas
- 1/2 kg. de costelas
- 50 gr. de manteiga
- 1 taza de caldo
- Sal e aceite.
Adóbanse as costelas con aceite e sal, métense no forno e vanse regando co caldo. Cócense as castañas, escórrense e pélanse. Dáselles unha volta na tixola coa manteiga. Cando as costelas estean asadas acompáñanse coas castañas.

Rosca de castañas

- 1kg. de castañas
- 2 onzas de chocolate amargo
- 2 iemas de ovo
- 750 gr. de azucre
- 1e1/2 vasos de auga

Faise unha pasta cocendo as castañas e pasándoas por un tamiz. Nun cazo prepárase un almíbar coa auga e co azúcar. Cando estea retírase un vaso e cócense no resto as castañas ata que se vexa consistente. Con esta masa fórmase unha rosca. No centro da mesma vertemos unha salsa feita co vaso de almíbar, as iemas e o chocolate amargo. Para face-la salsa deberemos remover sempre para o mesmo lado e seguir ata que enfríe un pouco.

Tarta de castañas

-500 grs de castañas
- 400 gr. de fariña de trigo
- 6 ovos
- 300 gr. de azucre
- 2 culleradas de levadura
- raiadura de limón
Bate-los ovos co azucre e a raiadura de limón. Engadi-la fariña coa levadura. Despois agrega-las castañas moídas e mezclar todo ben. Untar un molde con margarina, bota-la mezcla e meter no forno durante 30 minutos a 150º.

Tarta de castañas con crema de chocolate

-500 grs de castañas
- masa para forrar
- 50 gr. de chocolate
- 2 ovos
- 500 gr. de azucre
Facer unha crema pastelera incorporando o chocolate e as castañas cocidas e desfeitas, reservando algunhas para o adorno. Todo isto bótase nun molde cuberto de pasta brisé ou follado. Métese no forno ata que a pasta estea cocida

No hay comentarios:

Publicar un comentario