viernes, 6 de enero de 2012

A Fonsagrada albergará o primeiro centro público de caza en Galicia


José Ramón Gómez Besteiro e Argelio Fernández Queipo, durante a presentación do proxecto, fronte os cazadores do TECOR de A Fonsagrada (Foto: Diputación)

02/01/2012 - El Progreso Digital (Lugo)

Un total de 19 empresas optan á contratación das obras do primeiro centro público de despezamento de produtos cinexéticos en Galicia, que se situará na Fonsagrada, localidade que conta co TECOR máis extenso da comunidade, de 43.000 hectáreas. Devanditas actuacións están dotadas de 300.000 euros, financiados na súa totalidade pola institución lucense, dentro da súa aposta por potenciar a economía e o emprego na provincia a través da caza.

A entidade que resulte adxudicataria realizará as tarefas de acondicionamento da parcela para construír a estrutura. A Deputación abrirá un concurso público para adquirir o equipamento especializado, que contará cun centro de despezamento que permitirá a preparación das pezas de caza para o seu consumo directo e comercialización.

Este primeiro centro público situarase na entrada da Fonsagrada, nun terreo de 800 metros cadrados cedido pola Sociedade de Cazadores, na rúa Rodas. O inmoble contará con 506 metros cadrados e dúas plantas. Na planta de abaixo, duns 250 metros cadrados, colocaranse a sala de despezamento, a de refrixeración, os laboratorios, almacéns, lavado e montacargas. Na planta superior, estarán os departamentos de conxelado, envasado e os equipos fríos. O edificio, que contará con veterinarios que avaliarán a calidade dos produtos, terá todo o equipamento necesario para obter devanditos produtos en óptimas condicións hixiénico-sanitarias.

Ademais, para o seu mantemento no futuro e o aforro de enerxía, a Deputación instalará seis paneis solares que aproveiten a enerxía fotovoltaica para abastecer á totalidade do edificio.

Vantaxes

O proxecto da Deputación consiste en crear oportunidades económicas e un nicho de emprego aínda sen explotar. A comercialización das pezas de caza, como corzos ou xabarís, axudará a potenciar a calidade dos alimentos lucenses. Os usuarios, ademais, poderán despiezar as súas capturas con todas as garantías sanitarias, preparando os produtos para o seu consumo directo.

A Deputación tamén aplicará técnicas de venda para impulsar a denominación de orixe dos produtos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario