Mallo: utensilio formado por dous paus, un longo, a mangueira, e outro máis curto, a pértega, unidos por unha correa. Úsase para malla-los cereais ou os legumes. As pezas de coiro polas que se unen os paus son dúas, cidoiro (a da pértega) e carrachola (a da mangueira).
Gadaña: é unha ferramenta agrícola que se usa para segar a rentes da terra. Está formada por unha folla curvada e rematada en punta e cun mango longo que se manexa coas dúas mans.
Forqueta, forquita, galleta: é un aparello de labranza. É un sinónimo de forquita e forquilla.
Está formado por un mango de madeira moi longo rematado nun extremo cunha peza de metal con catro dentes
Está formado por un mango de madeira moi longo rematado nun extremo cunha peza de metal con catro dentes
Fouce: ferramenta formada por un mango de madeira unido a unha folla curva de ferro. Emprégase para ceifar ou rozar. Como na maioría dos utensilios a forma e o tamaño varían en cada comarca.
Ferrado: é un recipiente de madeira, naviforme. Emprégase como medida fundamental da colleita. O seu tamaño varía moito.
No hay comentarios:
Publicar un comentario