Nin as noticias sobre o frío impediron que centos de persoas fosen á Fonsagrada, en Nadela déronse cita os políticos e en Foz se desgustaron os callos por San Blas
Na xornada do domingo foi asollada. Nada que ver cos días de choiva, frío e nevadas que se sucederon na provincia durante a semana. Por iso, moitos lucenses animáronse a acudir ás feiras e festas con produtos típicos da tempada.
A principal cita viviuse na Fonsagrada , coa Feira do Butelo, que congregou na vila por centos de persoas procedentes de toda Galicia e de Asturias. Un total de 47 expositores venderon máis de 10.000 quilos do produto estrela do cocido da montaña. Os comerciantes mostraron o seu pesar polas noticias difundidas en días pasados sobre as inclemencias do tempo, algo que puido restar a afluencia de público desexada. Ata se chegaron a suspender excursións previstas, cando o tempo acompañou durante o fin de semana.
O butelo, que tivo prezos que oscilaron entre 8 e 9 euros, foi protagonista nos menús de todos os restaurantes da vila, onde houbo numerosas colas para degustar o produto. Ademais, destacou a abudante afluencia de visitantes que acudiron ao museo fonsagradino.
Carballeira
Tamén produtos típicos do porco e outros -como pan, filloas ou rosquillas- puxéronse á venda na Feira do Entroido celebrada onte en Nadela (Lugo). A Asociación dá Carballeira foi a encargada de organizar unha cita na que houbo 40 postos de venda, charangas e unha comida. Os comerciantes recibiron como regalo un lote con viño da Ribeira Sacra, bombones, café e camisetas.
O pregón da feira leuno o director da Radio Galega, Luis Pérez, natural de Nadela. O xornalista recordou os seus anos de infancia e resaltou a importancia das carballeiras e dos produtos da comarca. Á cita asistiron o edís dos tres grupos da corporación, entre eles o alcalde, José López Orozco, e o presidente da Deputación, Francisco Cacharro.
En Vilaxoane (Foz) manda estes días San Blas, un santo avogado dos males de garganta que goza de devoción na Mariña. A data é o xoves, pero a comisión, formada por cinco mulleres do barrio coas que colaboran dous homes, adiantaron as celebracións.
Abriron con verbenas, pero onte tocoulle a quenda á gastronomía. A degustación de callos que ofrecían -250 racións cociñou para a ocasión o mindoniense Higinio-, esgotáronse rapidamente e é que uns bandullos ben cociñados nun día de frío convencen tanto como calquera boa centola. E para alegría dos presentes, serviron tamén torta de Santiago e café; á sobremesa apuntouse o alcalde focense que, a pesar de ser as festas do barrio onde se criou, non tivera tempo de chegar aos callos. E todo a tres euros.
O día do patrón (xoves) a capela de San Blas estará aberta toda a xornada, a partir das 11.00 horas, para que os devotos poidan cumprir o ritual de pasar o pano polo pescozo da imaxe venerada, para participar así do poder curativo que lle atribúen a San Blas. É tradición pór á venda pans doces que se cocen especialmente para a ocasión; este ano encargaron 2.700.
A principal cita viviuse na Fonsagrada , coa Feira do Butelo, que congregou na vila por centos de persoas procedentes de toda Galicia e de Asturias. Un total de 47 expositores venderon máis de 10.000 quilos do produto estrela do cocido da montaña. Os comerciantes mostraron o seu pesar polas noticias difundidas en días pasados sobre as inclemencias do tempo, algo que puido restar a afluencia de público desexada. Ata se chegaron a suspender excursións previstas, cando o tempo acompañou durante o fin de semana.
O butelo, que tivo prezos que oscilaron entre 8 e 9 euros, foi protagonista nos menús de todos os restaurantes da vila, onde houbo numerosas colas para degustar o produto. Ademais, destacou a abudante afluencia de visitantes que acudiron ao museo fonsagradino.
Carballeira
Tamén produtos típicos do porco e outros -como pan, filloas ou rosquillas- puxéronse á venda na Feira do Entroido celebrada onte en Nadela (Lugo). A Asociación dá Carballeira foi a encargada de organizar unha cita na que houbo 40 postos de venda, charangas e unha comida. Os comerciantes recibiron como regalo un lote con viño da Ribeira Sacra, bombones, café e camisetas.
O pregón da feira leuno o director da Radio Galega, Luis Pérez, natural de Nadela. O xornalista recordou os seus anos de infancia e resaltou a importancia das carballeiras e dos produtos da comarca. Á cita asistiron o edís dos tres grupos da corporación, entre eles o alcalde, José López Orozco, e o presidente da Deputación, Francisco Cacharro.
En Vilaxoane (Foz) manda estes días San Blas, un santo avogado dos males de garganta que goza de devoción na Mariña. A data é o xoves, pero a comisión, formada por cinco mulleres do barrio coas que colaboran dous homes, adiantaron as celebracións.
Abriron con verbenas, pero onte tocoulle a quenda á gastronomía. A degustación de callos que ofrecían -250 racións cociñou para a ocasión o mindoniense Higinio-, esgotáronse rapidamente e é que uns bandullos ben cociñados nun día de frío convencen tanto como calquera boa centola. E para alegría dos presentes, serviron tamén torta de Santiago e café; á sobremesa apuntouse o alcalde focense que, a pesar de ser as festas do barrio onde se criou, non tivera tempo de chegar aos callos. E todo a tres euros.
O día do patrón (xoves) a capela de San Blas estará aberta toda a xornada, a partir das 11.00 horas, para que os devotos poidan cumprir o ritual de pasar o pano polo pescozo da imaxe venerada, para participar así do poder curativo que lle atribúen a San Blas. É tradición pór á venda pans doces que se cocen especialmente para a ocasión; este ano encargaron 2.700.
Éxito de público no primeiro día da Feira do Butelo
A localidade da Fonsagrada reuniu onte a varios centos de persoas que se achegaron a comprar butelo na oitava edición dunha feira, xa tradicional e coñecida en toda Galicia. Máis de 15.000 quilos deste embutido típico desta zona da montaña lucense puxéronse á venda, a un prezo medio de oito euros. O público que acudiu á Fonsagrada non desaproveitou o tempo e, houbo quen decidiu quedar nos locais de hostalería da zona para degustar o produto. A pesar da suspensión das xornadas sobre embutidos galegos, asturianos e leoneses, para hoxe espérase unha maior afluencia de público.
No hay comentarios:
Publicar un comentario