lunes, 1 de febrero de 2010

O BUTELO



RECEITA DO BUTELO

O butelo elabórase a base de costela de porco, peles, sal pemento e auga. A carne córtase en anacos miúdos e condiméntase. Realizada a mestura déixase repousar durante dous ou tres días, sendo necesario revolvela todos os días. Unha vez feito isto, a pasta embútese no estómago do porco a tripa, previamente adobada. Unha vez rechea e atada a man, e coidando de non leve aire, o butelo cólgase para poder secalo e afumalo con leña de carballo. Tras 15 días de repouso xa está listo para comer.

COMO SE COCIÑA O BUTELO?

Bótase unha pota con auga, o suficiente como para que cubra o butelo, unha vez que ferve se feita o butelo e deixámolo cocer durante dúas horas e media a pouco lume.


CANDO É A TEMPADA BUTELO?

A tempada máis forte é de decembro ata Semana Santa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario