Os restaurantes víronse desbordados e os vendedores case esgotaron as pezas
Éxito rotundo. Con estas dúas palabras podería resumirse a edición número once da Feira de exaltación do butelo dá comarca fonsagradina . Co bo tempo como principal aliado, tanto os produtores e artesáns que acudiron á feira como os hostaleiros da zona mostraban a última hora da tarde de onte a súa satisfacción polo gran número de persoas que se desprazaron ata A Fonsagrada durante todo o fin de semana, contribuíndo así a que se rexistrasen moitas vendas na feira e a que os restaurantes estivesen repletos de comensais.
Do mesmo xeito que ocorrera o sábado, a carpa instalada na chaira do museo comarcal volveu ser onte un continuo ir e vir de xente. Nela, os sete expositores de embutidos e produtos cárnicos propios desta época practicamente esgotaron as súas existencias, sobre todo as de butelo. Minutos antes das sete da tarde, hora do peche da feira, xa case non quedaba ningún á venda e soamente as persoas que foron previsoras e madrugaron para compralos puideron irse a casa con ata media ducia de butelos. Un produto que se cotizaba a entre 15 e 20 euros, dependendo de se era de tripa ou de estómago.
Ao final, as previsións do rexedor fonsagradino, Argelio Fernández, relativas á presenza duns 20.000 visitantes durante todo o fin de semana no municipio parece que se cumpriron, a xulgar pola multitude de xente que rexistrou o recinto feiral ao longo dos dous días. Tamén entre os visitantes facíase patente a satisfacción porque as boas temperaturas estaban a deixarlles gozar da oferta desta feira, que se completaba cunha ampla variedade en artesanía. Igualmente, algunhas industrias e establecementos fonsagradinos aproveitaron esta cita para promocionar os seus produtos e servizos, como foi o caso de Porco Celta, Porco Real, o hotel spa Fonte Sacra, e ata, o propio Concello, que tamén tiña a súa caseta na feira.
Ademais de adquirir un par de butelos, ou máis, a feira tamén ofrecía a posibilidade de degustar un bo cocido da Fonsagrada, no que devandito produto é o ingrediente estrela. As opcións que tiñan os visitantes era facelo no carpa habilitada para tal fin no propio recinto ou elixir un dos restaurantes da zona. Nestes houbo tal avalancha de xente, que algúns non foron capaces de atendelos a todos, como recoñecía o propietario do restaurante Cantábrico. «Moita xente foise sen comer. Ou comedor estivo cheo desde as doce e media ata as seis e media dá tarde e nós non puidemos comer ata esa hora. Calculo que chegamos a servir entre 600 e 700 comidas». Algo parecido sucedeu noutros restaurantes, onde recoñecían que o bo tempo axudou, a pesar da costa de xaneiro. O dono de Casa Manolo aseguraba: «Eu asinaba por ter todos vos anos esta resposta dá xente».
Do mesmo xeito que ocorrera o sábado, a carpa instalada na chaira do museo comarcal volveu ser onte un continuo ir e vir de xente. Nela, os sete expositores de embutidos e produtos cárnicos propios desta época practicamente esgotaron as súas existencias, sobre todo as de butelo. Minutos antes das sete da tarde, hora do peche da feira, xa case non quedaba ningún á venda e soamente as persoas que foron previsoras e madrugaron para compralos puideron irse a casa con ata media ducia de butelos. Un produto que se cotizaba a entre 15 e 20 euros, dependendo de se era de tripa ou de estómago.
Ao final, as previsións do rexedor fonsagradino, Argelio Fernández, relativas á presenza duns 20.000 visitantes durante todo o fin de semana no municipio parece que se cumpriron, a xulgar pola multitude de xente que rexistrou o recinto feiral ao longo dos dous días. Tamén entre os visitantes facíase patente a satisfacción porque as boas temperaturas estaban a deixarlles gozar da oferta desta feira, que se completaba cunha ampla variedade en artesanía. Igualmente, algunhas industrias e establecementos fonsagradinos aproveitaron esta cita para promocionar os seus produtos e servizos, como foi o caso de Porco Celta, Porco Real, o hotel spa Fonte Sacra, e ata, o propio Concello, que tamén tiña a súa caseta na feira.
Ademais de adquirir un par de butelos, ou máis, a feira tamén ofrecía a posibilidade de degustar un bo cocido da Fonsagrada, no que devandito produto é o ingrediente estrela. As opcións que tiñan os visitantes era facelo no carpa habilitada para tal fin no propio recinto ou elixir un dos restaurantes da zona. Nestes houbo tal avalancha de xente, que algúns non foron capaces de atendelos a todos, como recoñecía o propietario do restaurante Cantábrico. «Moita xente foise sen comer. Ou comedor estivo cheo desde as doce e media ata as seis e media dá tarde e nós non puidemos comer ata esa hora. Calculo que chegamos a servir entre 600 e 700 comidas». Algo parecido sucedeu noutros restaurantes, onde recoñecían que o bo tempo axudou, a pesar da costa de xaneiro. O dono de Casa Manolo aseguraba: «Eu asinaba por ter todos vos anos esta resposta dá xente».
No hay comentarios:
Publicar un comentario