lunes, 28 de febrero de 2011

Unha empresa de porco celta abre un secadero de curación natural


A firma Porco Celta Fonsagrada abrirá un novo secadero de xamón que permitirá realizar a curación deste produto en adega, ao natural, optimizando a calidade.
O xerente da empresa, Pablo Valledor, explicou que estas novas instalacións permitirán mellorar a oferta de produtos de Porco Celta Fonsagrada. O novo secadero ofrece a posibilidade de elaborar un tipo de xamón de excelente calidade, pero pouco común, porque require un proceso de secado de case tres anos de duración.
Os xamóns que se elaboran en secaderos artificiais tardan ao redor de sete meses en curarse, como máximo doce. O proceso de secado en adega permite que as pezas se estabilicen segundo o seu ciclo natural e optimiza o resultado.
RITMO NATURAL
Pablo Valledor explica que o xamón de porco celta ten máis graxa que o de porco normal e presenta unhas características similares aos ibéricos. Con este sistema de curación, a carne seguirá o ritmo natural do clima, con épocas de calor nas que se produce un licuado da graxa, o que favorece a súa distribución homoxénea polo xamón, e outras de frío nas que as vetas vanse solidificando.
O xerente de Porco Celta Fonsagrada afirma que este longo proceso permitirá que cada peza asimile aromas e sabor e situará o produto final á altura de calquera xamón ibérico.
O secadero situarase na localidade da Fonsagrada, terá 150 metros cadrados e capacidade para 18.000 xamóns en corda. Estas instalacións permitirán centralizar o sistema de produción da empresa, que ata o momento secaba e almacenaba os seus produtos en distintas localizacións.
INNOVACIÓN
Porco Celta Fonsagrada desenvolverá tamén un proxecto de I+D nesta nova adega, en colaboración co Centro Tecnolóxico dá Carne de Ourense. Consiste en estudar as clases de fungos e fermentos que inciden na curación do xamón para pescudar cales son os responsables de cada tipo de aroma e sabor.
Identificar estes factores permitirá fomentar no futuro o desenvolvemento dun modelo de fungo ou outro durante o proceso de curación, para obter os sabores e aromas desexados.
A nova adega de secado da empresa fonsagradina será inaugurada o próximo día 4 de marzo polo conselleiro de Medio Rural, Samuel Juárez.

No hay comentarios:

Publicar un comentario